Skip to content

Statul de drept, cu paracetamol se ţine

După ce mi-am tocit creierii urmărind la televizor protestele de săptămâna trecută, aseară am coborât în tranşee ca să vă povestesc cum am “subminat” votul poporului:

16.30 Rucsacul cu trusa standard pentru lovituri de stat mă aşteaptă la uşă:

  • Apă plată – neapărat în bidon pentru bicicletă, dă bine la hipsterime
  • Curaj şi haine groase
  • Ciocolată şi covrigei, ca să nu-mi fugă câinele de 30 de lei
  • Arme, muniție şi droguri americane – alea ruseşti sunt vechi şi nu se mai poartă
  • Maşină de scris automată – nu râdeți, aşa au făcut carieră Pistruiatu şi Marian Munteanu

18.30 voi întârzia. Tata are dreptate: pur şi simplu nu sunt în stare să ajung nicăieri la timp.

18.55 Gata! Am pornit să apăr statul de drept.

19.05 Greu la protest: am luat-o la picior şi, până la metrou, am capotat. Respir greu, năduşesc ca un porc şi mă dor picioarele. Nu precupețesc niciun efort, strâng din dinți şi merg înainte: o sută de metri au doborât oameni chiar mai puternici decât mine

19.10 Până mă mobilizez, mulțimea a şi ajuns la CNA. La CNA nu e nimeni, oamenii urlă la pereti. Era de asteptat, aici nu prea se adună locatarii nici măcar în timpul programului.

19.11 Pe net scrie că au colindat şi ministerul justitiei. Zadarnic. Nici ea nu-i acasă: crecă au gratiat-o de tot.

19.30 Am ajuns la Unirii. Nu găsesc protestul. Întreb un trecător: salut, ai văzut mărşăluind p-aci vreo 50 de mii de oameni, manipulați de tehnocrați? Nu ştie nimic, mă cuprinde disperul.

19.32 Hopaaa, i-am găsit pe hotnews. Adică la universitate, cică s-a întors acolo soroşimea.

19.33 Mă repliez la metroaie, galop la kilometrul zero.

19.40 A dat Domnul şi-am găsit protestul: e lume ca la pomană. Puhoi de părinți şi copii, ca pe plajă la Eforie. Selfie & check in.

19.45 am băut apa, am terminat ciocolata şi covrigeii. Ne aşteaptă vremuri grele, pe mine şi pe cățel.

19.50. Mi-e sete.

19.51 Mi-e foame.

19.55 Pornesc voios, pe bulevard în sus.

20.00 Au izbucnit îmbrâncelile. Toți se împing pe bulevard, crecă a venit Soros şi face plățile. Socotesc repede: un om şi-un câne, 130 de lei. Încerc să mă bag în față, dar nu izbutesc: trupul meu de Adonis e clădit pentru dragoste, nu pentru lupte de stradă. Am rămas neplătit, îmbrâncit şi-am mai pierdut şi câinele. Nicicând n-a fost mai greu.

20.20 Mâinile mi-au înghețat până la coate. Coatele sunt ok, se încălzesc în coastele vecinilor.

20.30 Fiecare țipă în legea lui, teribil ce-mi vâjâie capul. Hai Rapidu’!

20.31 Începem să ne organizăm: un grup de băjeți preia inițiativa. Au scos deodată o portavoce şi câteva pancarte aşa cum scoate magicianul iepurele din joben. Gata cu spontaneitatea, am rămas cu protestul.

20.40 Un jandarm ne filmează. E şansa mea să mă afirm într-o producție cu hipsteri, căței, jamdarmi şi Corina Drăgotescu. Facem frumos: nu scuipăm, nu înjurăm, nu ne îmbrâncim.

20.45 Ne apropiem de Guvern. Yes we can! Antena 3 e aici???

20.47 Surpriză! Antena 3 chiar e aici! Şade la bulevard cu trepiedul crăcănat şi filmează mulțimea manipulată de Soros. #doggystyle

20.50 Jandarmii nu ne slăbesc, crecă ne arată drumul spre casă. Le-am arătat şi noi câte ceva. Prietenia nu mai locuieşte aici. #dragoste_cu_sila_nu_se_face

21.00 Am ajuns la guvern. Din nou, selfie & check in. La guvern e balamuc. Nu mai văd nimic de la blițuri, a sărit presa pe noi ca pe Vadim, la înmormântare.

21.02 Țopăi ca un brotac, teribil ce m-a luat frigul. Iarna nu-i ca vara, iar lovitura de stat cere sacrificii.

21.04 Oamenii cântă. Degeaba, preselecția Eurovision s-a încheiat – pe 12 aflăm semifinaliştii.

21.05 Mă uit pe siteurile de ştiri. Cică hipsterii şi johanniştii au ieşit la protest. De mine nu zice nimic, mă simt strein şi rece.

21.06 Lui Iliescu tot nu-i ies calculele. Dacă în ’90, cu o samă de garnituri aduse din Valea Jiului făcea imediat linişte în capitală, acum nu mai adună nici de-o cuşetă, în banii ăia. Poate si pentru ca un drum din Madrid la Bucureşti e mai lung decat unul de la Petrosani. Ortacii au dat de multă vreme huila de la Anina pe căpşunele Spaniei, dar bătrânul o ține pe-a lui şi i-a trimis pe Gelu şi Cico să-i caute prin cârciumile din Valea Jiului. Succes, băieți! 🙂

21.10 Parcă îmi pare rău că am ieşit. Aud că burtierele sunt chiar mai bune decât cele de săptămâna trecută. Mă-ntreb, ce-or face Cristoiu, Ciutacu, Chirieac, Gâdea & co? Crecă stau la căldură şi ne toacă. Şi noi vă iubim.

21.12 Mă caut de cartelă, sper că n-am aruncat-o ca milionarul, altfel nu mi-o mai decontează Soros.

21.15 Protestul se înmoaie, apoi se topeşte în cete răzlețe. Fiecare merge unde i-a rămas sufletul. Unii la cârciumă, alții rămân la Guvern, mulți se duc spre Universitate. Io plec acasă, mi-au înghețat oasele de la atâta revoluție. Nu înțeleg cum potriveştea nea Soros ieşelile astea numai în gerul iernii.

Data viitoare ar trebui să protestăm în maşini. Nici n-ar mai trebui să ieşim duminicile. Bifăm lovitura de stat de luni până vineri, cât stăm încolonați pe Magheru, în drum spre muncă. Oricum, înşirați la semafoare suntem cu siguranță mai mulți decât duminică, în fața ministerelor. Obositor de mulți, în ciuda promisiunilor de la primărie.

PS: sharing is caring, aşa că vă las la butoane, ca să puteţi da mai departe:

Published inIarna protestelor

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2017 Toate drepturile rezervate cristianacatrinei.ro.

Share This

Share this post with your friends!