Skip to content

Fantezie de vară cu box şi dragoni

Când haleşti pe nemestecate toate ştirile despre un nou meci al secolului (al câtelea, Doamne, măcar că abia am început secolul ăsta), te scoli cu noaptea-n cap ca să vezi bătaia, mai pui şi nişte bănuți pe unul dintre protagonişti şi, în genere, le sponsorizezi ficțiunea cât te țin curelele, nu trebuie să te superi că băjeții au făcut blat şi au împărțit banii după colț. Chiar mai mult, deja îţi coc o gogoaşă şi mai mare, pe aceeaşi reţetă, cu ceva mai mult bicarbonat de marketing, ca să umfle şi mai zdravăn preţul la tejghea.

Abia după ce s-au dat, chiuind, pe toboganul părerilor până li s-au inroşit conturile de fb si mai apoi s-au trezit odată cu găinile ca să vadă circul din Vegas, românaşii, laolaltă cu încă vreo câteva sute de miloane de pugilişti de sufragerie din lumea întreagă, s-au spălat pe ochi cu apă neîncepută şi au văzut făcătura. Că, de fapt, unul nu era boxer iar celălalt era prea bătrân ca să mai poată ce putea odată, sunt detalii de finețe pe care, culmea, nu le-a observat niciun chibiț cale de vreo două luni jumate de aprig debate online cu flegme şi patimă.

Anyway, acum, că circul american cel ieftin şi numai bun de înfierat (după ce l-am înghițit plescăind de emoție) a luat sfârşit, ne întoarcem, serioşi, la adevăratele valori ale sportului românesc, fotbalul, în derbyuri de poveste precum Chiajna cu Botoşanii, fecesebeu – Craiova (nu ştim încă dacă e aia adevărată sau nu, Finanziatore Mititelu n-a ajuns cu jalba până la Haga) sau Juventus Bucureşti vs (Barcelona de) Voluntari. Nu-i uităm pe oamenii de legendă care au dus fotbalul acolo unde se zbate el astăzi, între coji de seminţe, pajişti cu oi şi puseuri de orgoliu în preajma sacilor de bani din Champions League.

Chiar dacă începem o nouă săptămână şi mai avem de aşteptat spectacolul din iarbă, nu care cumva să cădeţi pradă disperului. Până la următoarea etapă, vă puteți rostogoli în cerc, alături de alți dragonologi, pe roata narațiunii game of thrones, o iarnă care tot vine şi nu mai ajunge o dată. Mestecatul telenovelei epic-fantasy a devenit un sport național, la fel de consistent ca şi meciul de box cu pricina. Vă las. E luni, tocmai ce-a ieşit un nou episod. Spoiler: iarna vine, dar nu mai devreme de luna decembrie. Parol.

 

Foto: mirror.co.uk, twitter.com

PS: sharing is caring, aşa că vă las la butoane, ca să puteţi da mai departe:

Published inNewstrash

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2017 Toate drepturile rezervate cristianacatrinei.ro.

Share This

Share this post with your friends!