Skip to content

Şcoala de şoferi pentru Bucureşti – studii aprofundate de masterat în şmecherie

 • Blocaj în trafic: coloana e pentru fraieri. Trage uşor de covrig şi încalecă linia de tramvai. Nu uita să arunci un ochi şi în oglindă, altfel te gâdilă în portiere un şmecher mai mare decât tine. Grijă mare, mai gonesc şi alţii pe drumul de fier.
 • Frânează atunci când vehiculul din faţa ta face acelaşi lucru. Fals. Dacă ăla din faţă pune frână, calc-o şi du-te până în curul lui. Zăpăceşte-l cu flashurile până se dă la o parte fraierul şi repetă mişcarea cu următorul.  #Fleş_de_aici_leşinatule!
 • Locuri de parcare lipsă. Fortes fortuna adjuvant: caută repede o trecere de pietoni şi aşeaz-o uşurel pe zebră. Pune avariile să ştie fraierii că jupânul e pe zonă şi se lasă cu scandal dacă umblă la ştergătoare. Atenţie: dacă eşti pe la Victoriei, nu te mai cerţi cu săracii pe zebră: intră pe Buzeşti şi trage pe pista de biciclete. Să ocolească, doar nu-s tramvaie!
 • Femeie la semafor pe prima bandă: laşi geamul, să audă boxele alea mişto furate de pe o maşină mai bună, reglezi reibenii ăia de aviator falit şi-i faci cu ochiu’. Dacă îţi dă ignore sau reject, îi tai faţa în intersecţie, să ştie cine-i jupânu’ pe şosea. Auzi la ea, femeie la volan!
 • La trecere. Trec ăştia strada de parcă duc mortul la groapă. Ia turează umpic bestia şi urmăreşte-i  cum o ciupesc din loc. Dă-i tare în supape, să vezi cum se înviorează pensionarii şi sar ca iepurii pe trotuar.  Unu-doi, unu-doi / mergem toţi în pas vioi
 • Nu blocaţi intersecţia. Ce şmecher e ăla care nu face o baie de mulţime pe Brătianu? Tai semaforul ca pe maioneză şi te opreşti cu scârţ pe trecere, ca să ai loc la demaraj, când se pune verde. Ia să vezi cum se freacă pulimea de maşină şi pe-o parte şi pe alta, ca la spălătoria aia cu spume şi perii automate din filmele americane. #Donaldtrumpul_intersecţiei
 • Maşină înmatriculată în Bulgaria. Beleşte ochii şi îndepărtează-te rapid, mai degrabă găseşti un bulgar la volan decât o asigurare validă în torpedo.
 • Cedează prioritate autobuzelor la ieşirea din staţii. Câtă obrăznicie!!! Poate în ziua în care autobuzele ne vor da şi nouă prioritate când vrem să ne scoatem maşinile parcate în staţiile RATB. #egalitate_pentru_căţei
 • Centură, telefon şi activităţi conexe. Dacă o mână stă pe volan, iar cealaltă ţine telefonul lipit de craniu, plus că mai schimbă omu o viteză, mai face un semn obscen, mai linge o cola, mai freacă radioul, de unde încă o mână, ca să mai fixezi centura? Oameni suntem, ori caracatiţe???
 • Ochii trebuie să urmărească permanent oglinzile retrovizoare, semnele de circulaţie, semafoarele şi ceilalţi participanţi la trafic. Aiurea. Drumul tău e înainte, în spate sunt doar duşmanii. În rest, ochii după femei, pretenaşi, o şaormerie cu de toate şi din nou cu pleoapa pe femei, că iar ne-a luat căldura prin surprindere.
 • Bicicliştii. E plin de ei, în centru e ca la Beijing. Când să faci un slalom printre pietoni, pac, ţi-a tăiat calea unul pe două roţi. Mare nenorocire pe capul nostru: în ritmul ăsta, o să ajungem să ne uităm chiar şi în retrovizoare.
 • Prioritate pentru ambulanţe şi pompieri. Dacă auzi gălăgie şi vezi pomul de Crăciun pe patru roţi, ţi-a pus Dumnezeu mâna-n cap. Ieşi din coloană şi ţine-te după ei furios şi iute, ca-n filmele americane. Necazul altuia, norocul tău: în zece minute ai tăiat oraşul ca Gabi Oprea.   #ninoninonino
 • Nu obturaţi parbrizul. În fiece piept de coclalar bate o inimă creştină şi un suflet însingurat, ce se ascunde timid după perdeaua de cristoşi răstingniţi şi înşiraţi, ventuză cu ventuză, de-a lungul parbrizului. Îi mai ţin de urât zarurile norocoase atârnate de oglindă, pădurea de sfinţi printaţi în celuloză şi consola pentru telefon, iar toate la un loc îi mai lasă ochiului o fantă la fel de îngustă ca la vehiculele de război. Viaţa-i o luptă. #cu_Dumnezeu_înainte!

Cristian, de meserie supraviețuitor în trafic.

Limuzina din poză vine de la 4tuning.ro

PS: sharing is caring, aşa că vă las la butoane, ca să puteţi da mai departe:

Published inMai mult eu

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2017 Toate drepturile rezervate cristianacatrinei.ro.

Share This

Share this post with your friends!