Skip to content

Toamna, statul îşi numără grijile şi se scarpină de bani în buzunarele noastre

 • MAE, după ultimul test nuclear din Coreea de Nord: România va continua să susțină în mod activ eforturile internaționale vizând denuclearizarea Peninsulei Coreene.

#impossible_is_nothing: Le dăm echipa care a gestionat dezvoltarea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă şi, până în 2500, n-or să aibă gata nici măcar studiile de prefezabilitate.

 • Premierul Tudose: Nu desfiinţează nimeni pilonul II de pensii, nu-l naţionalizează nimeni, nu îl chinuie, nu îl schingiuim, dar va fi opţional.

În ritmul ăsta, până ajung io la pensie, şi asta va fi opţională. Apoi, schingiuit, naționalizat şi cu banii luați, o să tot frec tablele în Cişmigiu, căci umbra copacilor nu costă nimic. Deocamdată.

 • Gabriela Firea: Autobuzele vor putea circula pe liniile de tramvai, ca să fluidizeze traficul.

Şi toate bemveurile de Bulgaria şi hanglia pe unde or să mai meargă? Gata, ştiu: pe benzile pentru biciclişti 🙂

Dom’ Tudose, vă ştiam om serios: de spaima bancherilor, nici leafa nu le-aţi lăsat-o pe card, dar văd că le daţi pe mână himera aia de autostradă.
All in all, dacă înşirăm de aici şi până la Braşov toate hârțoagele cu studii de fezabilitate, facem o autostradă de celuloză pe trei benzi, cu poduri, viaducte şi tuneluri pentru migrația ursului brun. Nu râdeți, tot aşa au gândit-o şi cei trei purceluşi, când a venit lupul să-i mănânce. Înainte să ridice un hogeac mai acătării, l-au amețit cu proiecte din hârtie, chibrituri şi paie.

 • Ședință CSAT joi, 14 septembrie, pe tema participării Armatei la o misiune navală a NATO.

N-aveți astâmpăr, lupi de mare. Mai întâi, faceți una să construiți flota, și-apoi veți putea să vă jucați și de-a misiunea navală. Până atunci, ne bizuim pe vaporaşele de luptă cu plictiseala – Bucur, Băneasa şi Aurora -, flota tactică de agrement din bazinul geostrategic Herăstrău.

 • Manualele de sport pentru clasa a V-a au fost tipărite.

Așteptăm cu viu interes manualele de recreație, dirigenție, mers pe stradă şi, obligatoriu, compendiile pentru grădiniță: lumea culorilor, cânt și voie bună, plastilina pentru avansați, leapșa, colorăm și ne distrăm sau mâini îndemânatice.

 • Mihai Tudose, despre școlile neautorizate la incendiu: Este o falsă problemă, o suprareglementare.

Când o să fiu mare, vreau să mă fac pompier” va deveni un slogan în stabilimentele suprareglementate ale Ministerului Educaţiei.
FYI: 53 de şcoli şi grădiniţe din Bucureşti şi din Ilfov aveau, la debutul anului şcolar, autorizaţie de incendiu. 53 din 642!

 • Elevii vor primi, în anul școlar 2017-2018, fructe și legume proaspete, produse lactate și produse de panificație.

Oricum i-am spune, până nu vin manualele, 2017-2018 numai şcolar nu va fi. Pe vremea to’arășului, ceasloave erau destule, cu mâncarea stăteam mai prost. Acum, copiii au de-ale gurii, dar nu mai au cu ce prinde muștele în recreație.

 • Ministrul Muncii, despre Legea pensiilor: Cred că nu se așteaptă nimeni să o scoatem peste noapte.

Nu știu cum ar fi peste, dar dacă o daţi în creierii nopții, vă treziți iar cu galerie la peluza din Victoriei.

 • Gabi Firea: 34 de stații de tramvai din București vor avea acoperiș verde – cu vegetație.

Un proiect exotic, care se asortează cu cele vreo sută şi ceva de ulițe temeinic bătătorite cu pământ din urbea noastră tot mai eco.

 • Mihai Tudose, la întâlnirea cu reprezentanții Ford: autostrada Pitești-Sibiu și legătura între Pitești și Craiova vor fi finalizate până la sfârșitul mandatului.

Discuţiile au vizat, totodată, un mare hipodrom pentru caii verzi din pereți, o casă a piticilor de pe creier şi instalația de nocturnă pentru noaptea minții. Pregătiți proiectele, că se-nchid uşile: urmează stația Drumul Taberei, cu peronul pe partea cu iluzii şi moloz.

 • Vine rectificarea şi aflăm că bugetul horcăie sub povara pensiilor speciale, a căror factură depășește 6 miliarde de lei în acest an și, probabil, va urca la 15 miliarde în următorii doi.

Suptă din pix și mestecată sub chipiu, matematica celor care socotesc pensiile speciale nu i-ar trece nici măcar strada până la chioșcul din colț, darămite proba de Bac sau număratul oilor la culcare. Pentru cei nouă ani pe care i-a trăit în uniformă, dintre care patru pe front şi în lagăre, bunicu’ a primit o pensie de vreo două sute de lei. Acum, unul deghizat în general cu o galaxie de stele – ca vai de ele -, obosește subit după nici douăj’ de ani de lupte aprige cu muștele din birou şi trece în rezervă cu beneficii de CEO. Pensia unuia dintr-ăsta cântărește cât pensiile pentru două plutoane de veterani de la Stalingrad. Strâmbă ecuație.

 • Marilen Pirtea (PNL): “Lipsesc” 35.000 de copii care au primit alocații, dar acum nu sunt în clasa zero.

Caută-i pe la semafoare. Se ascund la cerșit, ciclul primar de școlarizare pentru viitorii asistați social. Tocmai ăsta-i şpilu’, Marilen, cu ei îți faci treaba: ăștia merg la vot în număr mare și pe bani puțini.

 

Foto: dreamstime.com

PS: sharing is caring, aşa că vă las la butoane, ca să puteţi da mai departe:

Published inMai mult eu

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2017 Toate drepturile rezervate cristianacatrinei.ro.

Share This

Share this post with your friends!