Skip to content

Lacomul, şi sătul, flămând este

Bucurați-vă, frați creştini, voi cei care v-ați temut că veți crăpa de foame! Azi se redeschid hipermarketurile: luați cât mai e, să nu vă lipsească de niciunele în aceste zile de luptă înverşunată cu propriile burți.

Curaj, intrați şi vizavi, nu precupețiți niciun efort, luați orişicât din fiecare, aud că primejdia n-a trecut: pe 1 ianuarie ăştia iar închid magazinele, 24 de ore întregi. Nu lăsați foametea viscerală să vă găsească nepregătiți. Aruncați câte un ochi şi prin vecini. Nu care cumva să aibă vreunul mai multe pe masă, în frigider, cămări ori pe balcon, că e ruşine mare şi semn de sărăcie.
Apoi, burduşiți cu mâncări grele, băuturi alese şi pumni de colebil, rămâneți să priviți cu angoasă muntele de hrană pe care l-ați adunat din greu, ca furnicile în fața unei ierni vitrege. Nu uitați să trageți în poză festinul şi să-l aruncați în ochii duşmanilor, care veghează pe Facebook, invidioşi, un semn de slăbiciune.

Acum, după ce ați aflat că stomacul nu creşte de Crăciun precum Făt-Frumos, poate vă veți lăsa cuprinşi de spiritul Sărbătorilor şi veți dărui, din mormanul de hrană, celor mai puțin norocoşi dintre noi. Trăim într-o țară în care peste 225 de mii de copii merg flămânzi la culcare (conform World Vision Romania), iar mulți dintre bătrânii noştri fac împrumut la CAR ca să încropească o masă decentă în seara naşterii lui Hristos.

Apoi, cu inimile curate, puteți izbi liniştiți magazinele, ca să nu vă prindă Revelionul flămânzi şi însetați ori cu hambarele goale.

Degeaba l-au împuşcat pe Ceauşescu, câtă vreme atacați magazinele parcă cu şi mai multă anxietate, mânați de stahanovismul alimentar ce vă colindă mințile în fiece an, de Sărbători.
Până la urmă, şi democrația de după ’89 trece tot prin stomac – gândul cel bun vine mai târziu, ăla nu strigă de foame.

PS: sharing is caring, aşa că vă las la butoane, ca să puteţi da mai departe:

Published inMai mult eu

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2017 Toate drepturile rezervate cristianacatrinei.ro.

Share This

Share this post with your friends!