Skip to content

Underwater (2020) – apa trece, acțiunea rămâne (6 pe IMDB, în creștere)

Deschid un spoiler corner, că am devenit mare cinefil de când cu epidemia. Astăzi, povestim despre un film de capă și submarine, cu accente dramatice culese de pe puntea Titanicului.

Aș zice că avem un soi de Alien subacvatic. E liniar, pleacă din punctul A și înoată până în punctul B. De data asta, avem un sigourneyweaver mai mișto, ceva mai feminină dar cu la fel de puțin păr pe cap.

Acțiunea se petrece alert, pe o stație de control a unei platforme de foraj de pe fundul oceanului – tuneluri, cabluri, aparatură abandonată, nici țipenie de om, parcă-i metroul din Drumul Taberei. Tot decorul plutește în apă rece, ca sectorul 2 în toamna lui 2019.

Intriga e decentă, acțiunea te ține pe canapea, dar te mai și slăbește cât să dai o fugă până la dulapul cu crănțănele.

Platforma pocnește ca un agregat făcut de o corporație mare dar mai așa, ca pentru români, după care o mână de oameni rămâne de căruță, la zece km sub tot maldărul ăla de apă. De aici, începe o cursă contra-cronometru plină de întuneric și computere care fac scântei când trec oamenii ăștia pe lângă ele.

În rest, balauri, deznădejde, țipete, alergătură, m-am simțit ca în kaufland, la ultima aprovizionare înainte de ordonanța militară numărul 3.

Pros: nimic, dar absolut nimic despre covid. E cu morți, dar niciunul de la coronavirus. Parcă te întorci în timp, pe vremurile când deschideai  televizorul și numărai morții doar în filmele de acțiune. Așa cum e ăsta, adică.

Cons: multă beznă, tată, ca-n filmele alea românești de la o mie nouă sute-toamna, când îți băgai deștele-n ochi ca să bunghești câte un d’alde oricare, în scenele nocturne. Aici, te mai scoate lumina albăstruie de la toată aparatura, dar eu tot am rămas cu ochii mijiți, ca_chinezu’. Sunt miop, my fault.

Anyway, dacă vă plac aventurile light-horror, cu un touch de SF, go for it. Mai omorâți doo ceasuri de autoizolare, urmărind cum se omoară alții.

Data viitoare, vă zic despre J’accuse – ofițerul și spionul -, că tare mult mi-a plăcut domnul căpitan cu mustață și onoare.

PS: sharing is caring, aşa că vă las la butoane, ca să puteţi da mai departe:

Published inSpoiler Corner

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2017 Toate drepturile rezervate cristianacatrinei.ro.

Share This

Share this post with your friends!