Skip to content

O ţară mică, cu o agendă şi mai mică

Omenirea se răscoleşte în facerea unei noi ordini mondiale: Siria le pică greu la mațe celor care au sărit s-o halească,  Orientul Mijlociu mocneşte, Rusia pofteşte, Turcia flămânzeşte, Europa abia acum învaţă să meargă pe propriile picioare, SUA joacă tare, China cumpără tot ce prinde iar UK mai stă o mână, ca de obicei. Între timp, România şi-a scos agenda de buzunar şi îşi rumegă problemele care-i ţin poporul cu sufletul la gură:

  • Un bărbat a pulverizat conţinutul unui spray iritant-lacrimogen într-o garnitură de metrou ce se afla la Staţia Unirii 2, după care a fugit.

Asta e un fel de leapşa. Le-a luat la Victoriei, în Piaţă, şi acu le dă mai departe, la Unirii, în subteran. Probabil că vor ieşi din nou la suprafaţă, în triaj, la Berceni, de unde or să le ia din nou jandarmii, ca să le aducă în centru.

  • După tragedia din Italia, CNAIR ne linişteşte în legătură cu podurile din România: nu sunt în pericol să se prăbuşească.

Hai să vă zic un secret: ca să pice, tre să le faci mai întâi.

  • Avioane britanice au interceptat un avion al Rusiei în spaţiul aerian românesc

Nimic nou. Era o ştire dacă romanii ar fi găsit prin hangarele de la Kogălniceanu bani de benzină şi câteva avioane suficient de zdravene cât să fugărească un păsăroi sovietic.

  • Becali despre calificarea fecesebeului în turul 458 al cupelor europene: “Nu avem valoare. Aici e numai mâna lui Dumnezeu. M-a iubit Dumnezeu, de aceea ne-am calificat, pentru că noi n-am jucat nimic”.

Gura nebunului, adevăr grăieşte. De unde aflăm că Dumnezeu îţi dă, dar nu-ţi baga şi mingea în poartă. Pentru asta, îţi trebuie umpic de antrenor, nişte  Gnohere şi un strop de noroc în minutul 90+3.

  • Câteva sute de oameni protestează în faţa Guvernului; ei le-au strigat jandarmilor: “Veniţi cu noi, vă fură şi pe voi”.

Nu ştiu ce să zic…deocamdată şi-a furat-o doar piaţa, jandarmii s-au cam scos tura asta.

  • Mesajul Patriarhului Daniel către diaspora: Dărnicia credincioșilor, dar și a Guvernului și Primăriei Capitalei face posibilă sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului.

Am o vagă bănuială că diaspora, soroșistă au ba, nici nu vrea să audă de catedrală. I-am auzit punând tot soiul de întrebări pe 10 august, niciuna despre biserica din vârful dealului. Dar, împrăștiat cum sunt, poate mi-o fi scăpat. Până la urmă, doar Dumnezeu e fără de greşeală.

Am pus o poză  de pe cuvintecelebre.ro cu un om tare drag mie și cu niște vorbe de-ale lui care mă ung pe suflet.

PS: sharing is caring, aşa că vă las la butoane, ca să puteţi da mai departe:

Published inNewstrash

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2017 Toate drepturile rezervate cristianacatrinei.ro.

Share This

Share this post with your friends!