Skip to content

Sindrom de Mărţişor

Încurajate de gradul pe minus care se zbătea singuratic în termometre, fetele harnice de la Spații Verzi au atacat relieful montan ridicat de zăpezi la marginea trotuarelor. Şi anul acesta, mărţişorul lor are coadă de lemn şi se prinde zdravăn cu ambele mâini, cu gingăşia salahorilor din tabăra de vacanţă de la Vorkuta.

În lipsa utilajelor speciale, pe care bucureştenii le-au tot aşteptat precum bunicu’ pe americani, ultraortodocşii de la Primărie au contractat şi divinitatea, pentru o minune în lupta cu infernul alb.

Găsindu-ne la ceas de grea încercare, Dumnezeu şi-a suflecat mânecile, a scos Soarele pe bulevarde şi s-a apucat de munci. “Se rezolvă, copii, până în martie vă scap de tot omătul, numai răbdare s-aveți“, pare a ne transmite Atotputernicul, amintindu-ne că nimic nu e veşnic pe lumea asta. Nici neaua, dar nici jupânii. Problema e că vin mereu altele, zăpezi şi jupâni, pe rând sau grămadă, peste o urbe care se scaldă într-un ocean de zloată, prostie şi nepăsare.

Până atunci, înarmate cu lopeți mai mari decât ele, fetele de la Romprest croiesc, precum furnicile, locuri de parcare pentru băjeții blajini care parchează între şinele de tramvai.

Cu puțin ajutor ceresc şi ceva mai multă sudoare de la norocoasele care trudesc la capătul lopeții, băiețeii de capitală vor scăpa în curând de reproşurile vatmanilor care îşi revendică cu obrăznicie drumul de fier. Ai dracu’ săraci, luați-vă maşini că ați dat peste cap tot traficul cu tramvaiele voastre!

#Țară_țară_vrem_bărbați

PS: La mulţi ani, fetelor, primăvara bucureşteană chiar începe cu voi! Din păcate, şi la propriu, nu doar la figurat.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Published inNewstrash

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2017 Toate drepturile rezervate cristianacatrinei.ro.

Share This

Share this post with your friends!