Skip to content

Când foamea devine psihoză, hipermarketul se cheamă casă de nebuni

Bucuraţi-vă, fraţi creştini, voi cei care v-ați temut că veţi crăpa de foame! Azi se redeschid hipermarketurile: luaţi cât mai e, să nu vă lipsească de niciunele în aceste zile de luptă înverşunată cu propriile burţi.

Curaj, intrați şi vizavi, nu precupeţiţi niciun efort, luaţi orişicât din fiecare, aud că primejdia n-a trecut: pe 1 ianuarie, ăştia iar închid magazinele, 24 de ore întregi. Nu lăsați foametea viscerală să vă găsească nepregătiți. Aruncați câte un ochi şi prin vecini. Nu care cumva să aibă vreunul mai multe pe masă, în frigider, cămări ori pe balcon, că e ruşine mare şi semn de sărăcie.

Apoi, burduşiți cu mâncări grele, băuturi alese şi pumni de colebil, rămâneți să priviți cu angoasă muntele de hrană pe care l-ați adunat din greu, ca furnicile în buza iernii tronurilor urzite. Nu uitați să trageți în poză festinul şi să-l aruncați în ochii duşmanilor, care pândesc pe Facebook un semn de slăbiciune.

Acum, după ce aţi aflat că stomacul nu creşte de Crăciun precum Făt-Frumos, poate vă veți lăsa cuprinşi de spiritul Sărbătorilor şi veți dărui, din mormanul de hrană, celor mai puțin norocoşi dintre noi. Trăim într-o țară în care, seară de seară, peste 225 de mii de copii merg flămânzi la culcare (conform World Vision Romania), iar mulţi dintre bătrânii noştri fac împrumut la CAR ca să încropească o masă decentă în seara naşterii lui Hristos.

După ocolul caritabil, cu inimile curate, puteți izbi liniştiți magazinele, ca nu care cumva să vă prindă Revelionul cu ochii goi de foame şi sufletu’nsetat.

Bag seamă că degeaba l-am împuşcat pe Ceauşescu acum un sfert de veac, câtă vreme atacați magazinele cu şi mai multă anxietate, mânați de stahanovismul alimentar ce vă colindă minţile în fiece an, de Sărbători.

Până la urmă, şi democrația de după ’89 trece tot prin stomac – gândul cel bun vine mai târziu, ăla nu strigă de foame.

Foto: adevarul.ro

Published inMai mult eu

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2017 Toate drepturile rezervate cristianacatrinei.ro.

Share This

Share this post with your friends!