Skip to content

Cele zece porunci ale șoferului bucureștean la drum de iarnă

 1. Meditează asupra irefutabilității axiomei “iarna nu-i ca vara“, înainte de a persifla ideea subpământeană de metrorex.
 2. Curăță farurile, pentru o mai bună vizibilitate în trafic. Curăță și strada, dacă tot te-ai apucat de treabă. Drumarii nu-s în stare.
 3. Dacă viscolește, schimbă cauciucurile, complează antigelul şi apoi rămâi, cuminte, în casă. Odată cu ninsoarea, sinistrul se aşterne peste oraşul nostru şi doar ce puternici vor răzbi printre șleaurile străduţelor şi pârtiile de pe bulevarde.
 4. Proprietarii trebuie neapărat să cureţe cu atenţie trotuarul din fata caselor, ca să aibă şi maşinile locuri civilizate de parcare. Nu mă întrebaţi pe unde vor circula pietonii, ăsta-i un decalog pentru şoferi 🙂
 5. Dacă şoseaua e plină de zăpadă, înseamnă că a nins. Dacă are linie de tramvai pe mijloc, şi mai bine. Sus pe ea şi lasă şarpele de fier să aştepte, cuminte, în urma ta; nu poţi să fii prieten cu toată lumea în trafic, darămite cu un tramvai ticsit cu toţi oamenii din cartier.
 6. Nu împroşca pietonii cu zloata de pe marginea carosabilului. Nu înainte de a-i fugări de pe zebră într-o gălăgie de claxoane. N-ai cum să le arunci zoaiele de pe roţi dacă aştepţi la trecere, nu-i aşa? Ei bine, nu, băi cocalarule!
 7. Dă bani pentru catedrală (n-ai dat încă??? lasă că au dat alții din banii tăi). Ca să biruieşti zăpada, trebuie să te mântuieşti mai întâi în casa cea mare. Aşa să ne ajute Dumnezeu, căci nimeni altcineva n-o va face în mijlocul iernii.
 8. Să nu blochezi traficul. Bag sama că toţi sunt proşti, numai tu ești deştept şi de aia te bagi pe unde nu au curaj fraierii din coloană. Nişte contrasens, un roşu, puțin interzis la stânga, o întoarcere în intersecţie n-au omorât pe nimeni…aproape pe nimeni. E plină lumea de proști. Nu fi cu ei.
 9. Pune cauciucurile de iarnă. Apoi, caută un colț de oraș unde să și ai loc să derapezi, ca să simți că n-ai aruncat banii pe geam. Eu unul n-am găsit, așa că zac în coloană, în condiții de maximă siguranță, pe gumele cele noi.
 10. A zecea poruncă a rămas blocată în trafic și n-a mai ajuns pe răboj. Dacă o găsiți, arătați-i ospitalitatea bucureșteană și n-o lăsați să se bage în față 🙂

  În loc de încheiere: dacă biruiți iarna înainte să vă doboare ea, luați aminte și la micul îndrumar de masterat în șmecherie, foarte util când vrei să patinezi pe străzi ca un cocalar.

  Foto: realitatea.net

  PS: sharing is caring, aşa că vă las la butoane, ca să puteţi da mai departe:

Published inMai mult eu

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2017 Toate drepturile rezervate cristianacatrinei.ro.

Share This

Share this post with your friends!