Skip to content

Colesterol la ceaun cu măliguţă şi brânză de la putină

Anii mei @ cel_mai_frumos_loc_din_lume. Altfel de amintiri, dintr-o altă copilărie

Pentru că viaţa nu e un vis colorat în alb, negru şi roz – e o poveste care se întâmplă acolo unde o trăieşti. Restul…e rest. Cine-l vrea, să-l păstreze. N-o să se îmbogăţească.

Se iau două roşii perfect rotunde, câţiva dovlecei pântecoşi, un brocolli proaspăt ca roua dimineții şi se pun deoparte, că acum chiar nu ne trebuie. Azi, mâncăm mâncare 🙂

Se ia porcul cât e viu, se înjunghie supt grumaz şi se decupează vreo două bucăţi de pe spinare, jumate’ grăsime, jumate’ carne, să fie de-o pomană cinstită, pe măsura defunctului. Se lasă la bronzat într-un ceaun potrivit, până se rumenesc sub limbile focului ca piţipoancele la solar.

Între timp, în apă crudă de fântână, fierbem o măliguţă aurie ca soarele de pe cer. Neapărat din mălai mai aspru, nu dintr-ăla anemic care se vinde în magazin, cu o lingură de sare grunjoasă, de ocnă, fără iod, dar plină de pâmânt care-ți scârţâie în măsele.

Când miroaznele încep a sminti creştinul din legea postului, scoatem carnea din ceaun, o ningem cu firimituri de brânză iute de oaie şi turnăm grăsimea topită peste fantezia din blid. Se domoleşte urgia cu murături de la saramură şi se spală cu vin nou, abia pritocit. Continuăm cu desertul, adică grăsimea uitată în ceaun, unde încingi jarchine de turte coapte pe plită şi bagi în tine până simţi cum ţi se înfundă arterele.

În cel mai frumos loc din lume, apa nu curge din perete, toaleta tremură de frig în spatele casei, gazul vine cu cârca, ambalat în butelii, dar ospeţele au rămas la fel de curajoase ca întotdeauna.

Grele cazne ar mai munci pântecele dospit cu asemenea colesteroale, însă cerul curat nici de trăsnete nu se teme.

Şi cu cât e frigul mai aspru, cu atât e vinul mai tare, mâncările mai grele şi casa mai plină.

Sper că aveți o zi la fel de plăcută ca a mea, căci eu tare bine o mai duc aici, în #cel_mai_frumos_loc_din_lume.

PS: sharing is caring, aşa că vă las la butoane, ca să puteţi da mai departe:

Published inCel mai frumos loc din lume

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2017 Toate drepturile rezervate cristianacatrinei.ro.

Share This

Share this post with your friends!